Apple claimt merk App Store | Microsoft ligt dwars | Meer dan pesterijtje

App is de Engelse afkorting voor de term applicatie en wordt al jarenlang in de ict- en softwarebranche gebruikt.

Het woord app was in die branches al ingeburgerd voordat Apple zijn softwarewinkel App Store ging noemen.

Toch wil Apple de term App Store als merknaam vastleggen en, zo is onlangs naar buiten gekomen, Microsoft probeert dat tegen te houden.

Een pesterijtje, zo op het eerste gezicht.

Maar wel een met een serieuze ondertoon. App Store is een algemeen begrip vindt Microsoft en ik ben het daar mee eens, en kan niet worden vastgelegd.

Microsoft gaat het natuurlijk niet alleen om het algemeen begrip, maar ook om het eigenbelang. Als App Store een algemeen begrip blijft, kunnen Apple’s concurrenten het ook gebruiken. Nu heb je Market Place voor de Windows Phone, Android Market voor Android smartphones en App World voor Blackberry.

En er zijn nog meer App Stores aangekondigd: van Amazon, Verizon en ook Vodafone heeft wel eens plannen in die richting geuit.

Los van allerlei belangen vind ik App Store een algemeen begrip. Een naam die iedereen moet kunnen gebruiken. Dan kan ook Nieuwe Media Blog eindelijk z’n eigen App Store openen.

Lees ook:Apple klaagt Amazon aan | Weer gekissebis over App Store
Lees ook:Android-apps bedreiging voor Apple-apps | Apps Battle
Lees ook:Amazon is Apple en Google te snel af | Streaming muziekdienst
Lees ook:Update: Hele App Store meer waard dan BlackBerryfabrikant
Lees ook:Amazon komt met kranten-app voor Android

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Apple claimt merk App Store | Microsoft ligt dwars | Meer dan pesterijtje

 1. a

  wat is je argument…. dat andere en jij/jullie dan ook die naam kunnen gebruiken is niet egt een goed objectief argument. daarbij is het alleen maar verwarrend voor gebruikers als verschillende manieren om app’s te downloaden dezelfde naam krijgen. en tuurlijk zegt microsoft dat het een algemeen begrip is, als ze zeggen wij doen dat om apple te pesten komen ze niet egt als een fatsoenlijk bedrijf over.

    /   Reply  / 
  1. Murdoch

   Het laatste bedrijf dat fatsoenlijk is is Apple. Heb je hun reclames al gezien? Van 1985 tot het heden zeggen ze niks anders dat PC stom is, het slecht is, en dat ze beter een Mac nemen. Maar ze hebben nog nooit gezegd waarom. Het zijn oveduidelijk allemaal leugens, waardoor de mensen denken “waar is het fatsoen van Apple?” en een PC gaan kopen. Daarom blijft Microsoft 95% van de markt beheren.

     /   Reply  / 
 2. Pingback: Mobiele apps een winstmarkt | 185 miljard downloads eind 2014 | NieuweMedia

 3. Pingback: Apple klaagt Amazon aan | Weer gekissebis over App Store | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>