Firefox publiceert zwarte lijst met trage browser-apps

Mozilla heeft een zwarte lijst gepubliceerd met vijftig add-ons die de snelheid van zijn Firefox-browser ernstig verstoren.

De add-ons, browser-apps die iets extra’s – spellingscontrole, weerbericht, downloadtools – aan de Firefox-browser geven, en snelheid zijn juist sterke punten van Firefox.

Maar Mozilla heeft nu genoeg van de grootste boosdoeners. Zo maken FoxLingo en Firebug de Firebox browser 74 procent langzamer!

Hoogste tijd voor een zwarte lijst, vindt Mozilla. Het hoopt de ontwikkelaars op deze manier zo ver te krijgen dat ze hun add-ons verbeteren.

Want snelheid is een belangrijke troef van de nieuwe Firefox 4-browser ‘Met supersnelle opstarttijden, snelle grafische rendering en verbeterde paginalaadtijden zit Firefox 4 vol met belangrijke prestatieverbeteringen die u direct zullen opvallen’.

Mozilla scoort trouwens best goed met Firefox 4. Het aantal downloads van de nieuwe browser was in de eerste 48 uur bijna zes miljoen .

Lees ook:Flock: browser voor sociale netwerken
Lees ook:Europa kiest Firefox, Nederland Explorer | Nieuwe browseroorlog
Lees ook:IE7 is voor iedereen
Lees ook:Firefox op 20% marktaandeel
Lees ook:Mozilla komt in 2013 met iPad-versie (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>