Plan Nederland publiceert jaarverslag op Facebook

Plan Nederland publiceert haar jaarverslag de komende weken in een aantal postings op Facebook.

De ontwikkelingsorganisatie claimt hiermee de eerste te zijn in Nederland. Van 2 tot en met 15 december 2010 verschijnen dagelijks postsings op Facebook. Bezoekers kunnen direct reageren.

‘Ons jaarverslag op Facebook is voor iedereen eenvoudig toegankelijk. Met deze nieuwe mogelijkheden willen we nog transparanter zijn en een positieve bijdrage leveren aan de discussie over bestedingen van ontwikkelingssamenwerking’, zegt algemeen directeur Tjipke Bergsma.

‘We kunnen via films, blogs, links, grafieken, audio en foto’s inzicht geven in ons werk, op een plek waar mensen al sociaal actief zijn. Social media brengen mensen bij elkaar, hier en in ontwikkelingslanden. Daarom geloven wij in de kracht van dit medium om mensen te betrekken en te activeren bij ons werk.’
Daarnaast hoopt Plan Nederland op Facebook vast nieuwe sympathisanten voor haar werk te vinden.

Behalve het jaarverslag op Facebook, brengt Plan Nederland ook een printversie uit van het jaarverslag. Dit jaarverslag komt uit nadat de Facebook-versie op 15 december 2010 geheel gepost is.

Lees ook:Social media plan: zo kun je snel beginnen | Quickstart
Lees ook:Koninklijke bruiloft William & Kate nieuwe media spektakel
Lees ook:Waarde van LinkedIn wordt schromelijk overschat
Lees ook:Bedrijven blijven worstelen met social media strategie
Lees ook:Mijn baas als vriend op Facebook? Nee, dank u!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>