Datingsite steelt miljoen Facebook profielen | Ook uit NL

De nieuwe datingsite Lovely Faces heeft gegevens van een miljoen Facebook-gebruikers gekopieerd, waaronder circa 2000 uit Nederland.

De volledig onbekende datingsite gebruikt de data om de eigen site te vullen. Het gaat onder andere om de naam, plaatsen en foto’s van Facebook-gebruikers.

Volgens een eerste inventarisatie heeft de datingsite bijna 2000 profielen van Nederlandse Facebook-gebruikers gestolen.

De makers van Lovely Faces, georganiseerd op Face to Facebook, zeggen met de datingsite te willen aantonen dat Facebook niet goed met de privacy van de gebruikers omgaat en dat kwaadwillende bedrijven ongehinderd hun gang kunnen gaan.

Facebook is not amused en dreigt met juridische stappen. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg lijkt hiermee een koekje van eigen deeg te krijgen.

Op zijn vroegere website FaceMash – een voorganger van Facebook – konden bezoekers vrouwelijke studenten met elkaar vergelijken en stemmen op de knapste.

De data hiervoor haalde Zuckerberg van verschillende servers die eigendom waren van Amerikaanse scholen. Naughty Mark Zuckerberg!

Hieronder een filmpje over de werkwijze van Lovely Faces.

Lees ook:Pagina Facebook-oprichter gehackt | Protest beursgang
Lees ook:LOL over Facebook & The Social Network
Lees ook:The Man Without a Facebook | Vrienden zoeken in real life
Lees ook:Eigen Facebook-telefoon in 2013 verwacht
Lees ook:Facebook passeert grens van 1 miljard gebruikers

1 Reacties // Reageer

One thought on “Datingsite steelt miljoen Facebook profielen | Ook uit NL

  1. Bart

    Ik heb altijd het idee dat veel van die profielen op een datingsite niet echt zijn. Daarom meld ik mij ook altijd alleen maar gratis aan. En daarna zoek ik dan via http://www.come.to/contact het e-mail adres van mensen die een profiel hebben op zo’n dating site.

    Scheelt weer een hoop geld en gedoe!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>