Facebook haalt met beursgang 57 tot 76 miljard euro op

Als Facebook naar de beurs gaat, is het sociale mediaplatform 75 tot 100 miljard euro waard. Dat is 57 tot 76 miljard euro. Daarmee zou de marktwaarde van Facebook net zo groot zijn als die van fastfoodketen McDonalds. Dit meldt NU.nl

Het becijferde bedrag dat een beursgang Facebook zou opleveren, ligt aanzienlijk hoger dan de 10 miljard Amerikaanse dollar dat de socialenetwerksite naar verwachting zelf wil ophalen.

De beursgang van Facebook is na Visa, General Motors en AT&T Wireless de grootste in de geschiedenis van de Amerikaanse beurs.

De aanvraag voor de beursgang zal volgens The Wall Street Journal waarschijnlijk komende woensdag worden ingediend. De beursgang van de immens populaire socialnetwerksite wordt dit jaar het hoogepunt op Wall Street.

Facebook heeft wereldwijd 800 miljoen gebruikers waarvan er zo’n 500 miljoen dagelijks inloggen. Jaarlijks komt de omzet op vijf miljard Amerikaanse dollar uit, dat geld wordt in hoofdzaak met online-advertenties verdiend.

Lees ook:Facebook gaat naar de beurs, wil 5 miljard ophalen
Lees ook:Beursgang Twitter gelukt
Lees ook:Beursgang Twitter moet miljard dollar opleveren
Lees ook:Mark Zuckerberg opent aandelenhandel Facebook
Lees ook:Handel aandelen Facebook start vrijdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>