Eigen Facebook-telefoon in 2013 verwacht

De ontwikkeling gaat niet van een leien dakje, maar dat wil niet zeggen dat Facebook de pogingen opgeeft om een eigen telefoon te maken.

Volgens de New York Times blijft het sociale media-platform aan een eigen telefoon werken die in 2013 zou moeten uitkomen. De zakenkrant beroept zicht daarbij op bronnen binnen het bedrijf, meldt de Telegraaf.

Volgen de New York Times zouden meerdere hardwarespecialisten voor Facebook met de telefoon bezig zijn. In dat team zitten ook oud-medwerkers van Apple.

Meer dan een Facebook-app

Een eigen telefoon is belangrijk voor Facebook-baas Mark Zuckerberg. Hij zou volgens het bericht in de Telegraaf bang zijn dat Facebook slechts een app zal blijven op telefoons van andere bedrijven.

De twee Facebook-telefoons die HTC eerder uitbracht met een aparte knop om informatie direct op Facebook te zetten, bleken geen succes.

De Facebook-telefoon zou in 2013 op de markt moeten komen. Het TechnologieBlog meldde eerder dat dat Facebook daarin al dit jaar zou slagen.

Lees ook:Facebook en HTC werken samen aan smartphone
Lees ook:Mark Zuckerberg opent aandelenhandel Facebook
Lees ook:Samsung werkt niet aan eigen Facebook
Lees ook:Facebook pakt hackers Koobface-virus aan
Lees ook:Datingsite steelt miljoen Facebook profielen | Ook uit NL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>