Eerste cijfers van Facebook en Microsoft over PRISM

De laatste zes maanden van vorig jaar kreeg Facebook van de Amerikaanse overheid tussen de 9.000 en 10.000 dataverzoeken in het kader van PRISM.

Bij Microsft gaat het om tussen de 6.000 en 7.000 verzoeken, bericht de NOS.

Edward Snowden bracht vorige week naar buiten dat de Amerikaanse overheid op grote schaal internetdata verzamelt via het programma PRISM.

Eerste cijfers over PRISM
Facebook en Microsoft zijn de eerste techbedrijven die cijfers over PRISM bekend maken.

De verzoeken aan Facebook varieerde van lokale sheriffs op zoek naar vermiste kinderen tot landelijke veiligheidsfunctionarissen die terroristische dreigingen onderzochten.

Transparantie
Facebook spreek zelf van een vooruitgang. ‘Maar we willen nog meer transparantie, zodat onze gebruikers begrijpen hoe zelden ons wordt gevraagd gebruikersgegevens ter beschikking te stellen voor de nationale veiligheid,’ bericht NU.nl

Blijkens de berichtgeving van de NOS gaat het om grove schattingen van de dataverzoeken die Facebook en Microsoft in overleg van de Amerikaanse overheid naar buiten brengen.

Bij de informatieverzoeken aan Facebook ging het om accounts van tussen de 18.000 tot 19.000 Facebookgebruikers. Bij Microsoft om tussen de 31.000 tot 32.000 mensen die diensten van het bedrijf gebruiken.

Lees ook:Offline, online en nu offonline met Mozilla Prism
Lees ook:Massale reacties na 1e Tweet Beyoncé
Lees ook:Facebook haalt MySpace in
Lees ook:Checken Timeline Facebook en Twitter moeilijker te weerstaan dan drank en sigaretten
Lees ook:Facebook passeert grens van 1 miljard gebruikers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>