Ophef in Marokko over arrestatie kussende tieners

In Marokko is ophef ontstaan na de arrestatie van twee tieners. Het stel had een foto van zichzelf op Facebook gepost waarop ze kussend te zien zijn. Ook de jongen die de foto maakte, is aangehouden.

Dit melden meerdere media op basis van berichtgeving van de BBC.

De aanhouding heeft tot een actie geleid waarbij foto’s van zoenende jongeren zichzelf op sociale media worden gepost met de hashtag #freeboussa.

Er zijn sit down-acties voor de jeugdgevangenissen in NAdor en Fez waar het droetal vast zit. Op Facebook hebben sympathisanten een steunpagina opgezet.

De foto is gemaakt buiten de school van het zoenende stelletje in de Marokkaanse stad Nador in het Noord-Oosten van het land. Ze werden gearresteerd nadat de foto via Facebook bij een lokale krant terecht was gekomen.

De 14- en 15-jarigen worden volgende week aan de jeugdrechter voorgeleid; Hen wordt ‘schending van de openbare zeden’ ten laste gelegd.

Lees ook:Politie pakt daders massale diefstal smartphones Indian Summer
Lees ook:Plan Nederland publiceert jaarverslag op Facebook
Lees ook:Marokkaanse ‘snipers’ zetten YouTube in tegen corrupte agenten
Lees ook:Sexting: tweede zedenzaak in Noord-Brabant (video)
Lees ook:Hoger onderwijs draait op Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>