Google experimenteert met Twitter

Google experimenteert met een nieuwe feature op Google News, Friends geheten. De nieuwe feature geeft gebruikers de mogelijkheid om een Twitter-account aan Google News te koppelen.

Hierdoor krijg je een lijst te zien met links naar nieuwsartikelen die gedeeld worden door mensen die je op Twitter volgt. Om het nieuws via Twitter te volgen, moeten de gebruikers hun Twitter-gebruikersnaam opgeven. Daarna krijgen de gebruikers een lijst met nieuwsartikelen te zien van vrienden die dit hebben gedeeld op Twitter.

Er worden natuurlijk alleen tweets getoond met links die doorverwijzen naar Google News. Nieuwsberichten die niet op Google News te vinden zijn, worden ook niet getoond.

Het is niet bekend of Google deze feature ook daadwerkelijk lanceert. Het experimenteren met Friends lijkt samen te hangen met eerdere pogingen van Google om Google News aanpasbaar en persoonlijker te maken.

Lees ook:Mobiele Twitter-app krijgt advertenties
Lees ook:Twitter waarschuwt voor valse e-mails van internetcriminelen
Lees ook:Tweede Kamer spuugt info via Twitter
Lees ook:Twitter wordt zoekmachine: samen met WolframAlpha geduchte concurrentie voor Google
Lees ook:Mobiel internet doorzoeken met je stem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>