Hacker zet 14 miljoen gestolen wachtwoorden online

De Canadese beveiligingsonderzoeker Ron Bowes heeft een database online gezet met ruim 14 miljoen gestolen wachtwoorden

De gegevens heeft hij niet zelf gestolen, hij heeft ze alleen van andere websites verzameld. Het gaat om wachtwoorden die bij verschillende incidentenopenbaar werden. Daarnaast zijn de wachtwoorden losgekoppeld van de gebruikersnamen.

Bowes verzamelde de wachtwoorden om te zien hoe gebruikers hun wachtwoorden kiezen. Aan de hand hiervan kan het authenticatieproces veiliger gemaakt worden maken. De wachtwoorden zijn op een wiki-pagina verzameld, wat betekent dat iedereen nieuwe lijsten kan toevoegen.

Uit de verzameling blijkt dat de meeste mensen zeer zwakke en voor de hand liggende wachtwoorden kiezen. In bijna alle lijsten die Bowes analyseerde, kwam ’123456′ het meest voor, gevolgd door ‘password’. Op het christelijke blog Faithwriters waren wachtwoorden als ‘jesuschrist’, ‘heaven’, ‘christ’ en ‘blessed’ het populairst. 

Hoe verzin je het!  Als het aan Bowes ligt gaan websites gebruikers verbieden om de aller zwakste wachtwoorden te kiezen. Twitter doet dit al.

Lees ook:’123456′ slechtste wachtwoord van 2013
Lees ook:Rel over toegangscodes iPhone: mediamisser maakt Apple nerveus
Lees ook:Smartphone-gebruiker wil controle over mobiele privé-data
Lees ook:Microsoft vraagt patent op adware
Lees ook:Japan’s internet nog grotendeels intact

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>