Websites politieke partij en omroep gehackt

Hacker-angst in Duitsland. Daar hebben hackers de websites van de Duitse publieke omroep ARD en de politieke partij FDP gehackt.

Op de webshop van de FDP was enige tijd een handdroger te zien – zie foto – met de tekst die refereerde aan gebakken lucht van minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle: ‘Rede von Guido Westerwelle, hier drücken – Voor een toespraak van Guido Westerwelle, druk hier’ luidde de boodschap.

Op de foto was een verwijzing naar de hackersclub Chaos Computer Clubs (CCC) achtergelaten die tijdens hun jaarlijkse congres traditioneel computers hacken.

Op de ARD-website verscheen de boodschap dat God een handje heeft gehad in de dood van een uil in de Dom van Keulen.

Tot september dit jaar zijn er ruim 1600 buitenlandse cyberaanvallen op computers van Duitse overheidsdiensten gepleegd. De meeste van deze aanvallen kwamen uit China, maar de angst voor hackers zit er bij de Duitse overheid pas goed in na de laatste WikiLeaks-onthullingen. Deze wil daarom een contra-spionagedienst oprichten tegen cyber-spionnen en hackers.

Lees ook:Digitale hoop voor verwoest archief Keulen
Lees ook:Smartphone en tablet pc verdringen papieren krant
Lees ook:Facebook pakt hackers Koobface-virus aan
Lees ook:Amazon start groot e-book offensief in Duitsland | Wunderbar
Lees ook:Hacken voor beginners en maar 2000 euro boete

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>