Computers van zeilmeisje Laura Dekker gehackt

De laptops van zeilmeisje Laura Dekker en haar vader worden regelmatig gehackt, waardoor ze volledig crashen. Dat meldt Laura’s weblog. Ze hebben aangifte gedaan bij de politie.

Ze is voor haar schoolwerk afhankelijk van een goede internetverbinding en goed e-mailverkeer. Ook heeft ze internet nodig voor de informatie die ze doorkrijgt van haar begeleidingsteam.

Op haar weblog vraagt ze de hacker met zijn perverse bezigheden te stoppen. ‘Wat heeft deze vernieling voor zin? Wie schept er behagen in om de reis van Laura zo te bemoeilijken?’
Zeilmeisje Laura wil de jongste solozeiler worden die een trip om de wereld maakt. Begin augustus vertrok ze voor een wereldreis vanuit Nederland.

Het hacken gebeurt vooral rond vertrek en aankomst van Laura op de diverse eilanden. Soms is herstel van de laptops zelfs niet meer mogelijk.

Lees ook:Zeilmeisje Laura geen trending topic op Twitter (video)
Lees ook:Bloggend de dood tegemoet: dag 84
Lees ook:Britt negeert Twitterverbod
Lees ook:TwitterNieuws: baby voor Beyoncé
Lees ook:Vista ongeschikt voor SSD

1 Reacties // Reageer

One thought on “Computers van zeilmeisje Laura Dekker gehackt

  1. H.D.B. Go

    Er zijn kennelijk nogal wat gestoorde mensen met IT kennis die het nodig vinden om te hacken zonder enig politiek motief. De kick om te penetreren in een systeem om zichzelf te bewijzen hoe goed ze wel niet zijn. Zielig hoor. In plaats van destructief bezig te zijn presteer liever wat waar de gemeenschap wat aan heeft. Laura heeft haar laptop aan boord hard nodig en een klein beetje IT´er weet hoe belangrijk communicatie is en zeker als je een soloreis onderneemt. Stop met dat hacken op Laura´s laptop.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>