Hackerskamp voor jonge computernerds

Op 6 en 7 augustus wordt in Las Vegas het eerste hackerskamp voor kinderen, Defcon Kids, gehouden. Kinderen van 8 tot 16 jaar zijn welkom om de fijne kneepjes van het hackersvak te leren. Defcon Kids wordt gelijktijdig gehouden met de hackersconferentie voor volwassenen.
Kinderen leren er zowel hackersvaardigheden als manieren om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen. Een van de doelen van Defcon Kids is kinderen ervan te overtuigen dat het stoer is om hackersvaardigheden in te zetten tegen cybercrime en juist niet stoer is om deze in te zetten voor het stelen van informatie.

De Amerikaanse politie ziet het hackerskamp voor kinderen als een kans om jonge computernerds te interesseren voor een toekomst als digitale crimefighter. Vertegenwoordigers van politie, justitie en leger tairen zijn dan ook frequente bezoekers van Defcon.

Lees ook:Justitie wil tweets XS4ALL-oprichter Rop Gonggrijp | WikiLeaks
Lees ook:WikiLeaks-oprichter Julian Assange opgepakt
Lees ook:Jongeren willen meer computeren
Lees ook:Input-output-generatie (filmpje)
Lees ook:Politie werft hackers met valse belofte

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hackerskamp voor jonge computernerds

  1. Pingback: Hackersgroep LulzSec doekt zichzelf in stijl op | NieuweMedia

  2. Pingback: Cyberaanval.nl » Hackerskamp voor jonge computernerds – Blog.nl (Blog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>