Internetfraude is booming: 97 procent van e-mail is spam

Volgens onderzoek is de schade als gevolg van internetfraude in de Verenigde Staten vorig jaar minstens 265 miljoen dollar. Waarschijnlijk is deze schatting aan de lage kant, omdat niet elk slachtoffer aangifte doet. Het bedrag is gebaseerd op zo’n 275.000 aangiften bij het Internet Crime Complaint Centre.

Dutch Cowboys noteerde dat internetfraude op dit moment de snelst groeiende vorm van criminaliteit is, die alleen al in Amerika tien miljoen slachtoffers zou hebben gemaakt.

De BBC meldt – op basis van onderzoek van softwareboer Microsoft – dat maar liefst 97% van al het e-mailverkeer ongewenste spam is. De meeste berichten bevatten bijlagen die schadelijk kunnen zijn voor je computer. Maar wees niet gerust, sust Microsoft, de meeste virussen zullen je inbox nooit bereiken. Tja, zo kennen we er nog wel eentje…

Hieronder een overzichtje van de landen die in 2008 het meest geïnfecteerd waren met spam:

Lees ook:Verkoop van tablets bereikt in 2012 grens van 100 miljoen
Lees ook:Microsoft werkt ook aan smartwatch
Lees ook:Google vs. Microsoft – the battle
Lees ook:Privacy, identiteit: blijf er vanaf!
Lees ook:Facebook werkt aan systeem dat likes van nepaccounts weert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>