Aangifte cybercrime via Skype

Bewoners in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland kunnen vanaf 1 november voor gevallen van cybercrime aangifte doen via Skype.

Via internet kan op afspraak aangifte gedaan worden. Een politiemedewerker neemt dan via Skype contact op met de aangever. Zo hoeft de gang naar het politiebureau niet meer gemaakt te worden.

Degene die aangifte doet moet ter identificatie wel het paspoort of rijbewijs tonen voor de webcam. Daarna kan de aangifte plaatsvinden zoals dat normaal gesproken ook plaatsvindt.

Als de aangifte opgenomen is, wordt deze schriftelijk uitgewerkt en naar de aangever ter ondertekening verstuurd. [ Dit gaat dan toch wel via e-mail, dames en heren van de politie? ] 

In eerste instantie kan alleen aangifte gedaan worden van cybercrime-praktijken. Het gaat dan bijvoorbeeld om heling via verkoopsites, kinderporno en hacking. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook andere strafbare feiten via Skype kunnen worden aangegeven.

Lees ook:Skype is kat in ‘t bakkie voor Microsoft
Lees ook:Skype voor iPhone: vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:KPN in de fout: tapt en luistert dataverkeer van abonnees af
Lees ook:Skype toont advertenties | Geen ads tijdens het bellen
Lees ook:Massale reacties na 1e Tweet Beyoncé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>