iPad-stuntaanbieding is oplichting | iPad sale = iPad sof

De politie zoekt de mensen achter Telzone.nl, een webshop die gisteren live ging met een stuntaanbieding: een iPad met 130 euro korting. Die aanbieding heeft in verschillende kranten gestaan, Metro en Spits, en was te horen op enkele radiostations. De stuntprijs was 369 euro.

Het reclamebureau WPRG, verantwoordelijk voor de bouw van de webshop, heeft aangifte gedaan. Volgens WPRG heeft Telzone zich voorgedaan als dochtermaatschappij van de bekende kabelaar Eurofiber.

Gistermiddag kreeg het reclamebureau een telefoontje van Eurofiber dat die informatie niet klopt. Het reclamebureau heeft vervolgens geprobeerd contact te krijgen met haar klant Telzone. Die bleek onbereikbaar, meldt het bureau op de eigen site.
Daarna heeft WPRG heeft de politie gewaarschuwd. In overleg met de politie is de webshop gisteren aan he begin van de avond uit de lucht gehaald.

Het is onbekend hoeveel mensen inmiddels al bestellingen via de webshop hebben gedaan. Het bedrijf adviseert gedupeerden aangifte te doen.

Wat een vreemd verhaal. Zijn ze bij WPRG zo dom en naief? Het reclamebureau is niet alleen ontwikkelaar van de website, maar ook eigenaar van de domeinnaam Telzone! Hoezo heeft het bureau geen banden met Telzone?

Lees ook:Politie pakt daders massale diefstal smartphones Indian Summer
Lees ook:Politie start experiment met aangifte via webcam
Lees ook:Aangifte cybercrime via Skype
Lees ook:Heling op internet? Online aangifte doen is een ramp
Lees ook:Computers van zeilmeisje Laura Dekker gehackt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “iPad-stuntaanbieding is oplichting | iPad sale = iPad sof

 1. Pingback: iPad-stuntaanbieding is oplichting | iPad sale = iPad sof … | Web Mirror

 2. Pingback: iPad2 koorts loopt op | Apple publiceert Guided Tour-video’s | NieuweMedia

 3. Pingback: Heling op internet? Online aangifte doen is een ramp | NieuweMedia

 4. Peter Bronsveld

  WPRG komt hierdoor in een vreemd daglicht te staan, mede gezien mijn eigen ervaringen met dit bedrijf: Eind februari ben ik zo dom geweest dit bedrijf opdracht te geven een bestaande website om te laten zetten naar een nieuwe. De geplande opleverdatum werd met bijna twee maanden overschreden en nu blijkt – in tegenstelling tot de “proefversie” – de website op vele onderdelen ondeugdelijk. De financiĆ«le en imagoschade is inmiddels fors, maar directeur Matthijs Pennewaard beraadt zich nog steeds op een oplossing……..

    /   Reply  / 
 5. Jan Verlaat

  Laat nooit maar dan ook nooit je website bouwen bij BURO210. Ze komen afspraken niet na, houden je aan het lijntje, en leveren wanprestaties. Een website vol met bugs of totaal niet werkende onderdelen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>