KPN in de fout: tapt en luistert dataverkeer van abonnees af

Bits of Freedom (BoF) roept abonnees op aangifte te doen tegen het aftappen en analyseren van de KPN. Dit naar aanleiding van een bericht van Webwereld. In een presentatie aan investeerders zegt Marco Visser, directeur Mobiel Nederland van KPN, het internetgedrag van al haar mobiele gebruikers diepgaand te analyseren.

Het is de eerste keer dat een provider toegeeft in Nederland dergelijke afluistertechnieken te gebruiken.


Het verbod op aftappen is opgenomen in het Wetboek van Strafrecht. Het is waarschijnlijk dat KPN strafbaar is. De digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom roept KPN-abonnees daarom op om aangifte te doen tegen KPN.

KPN gebruikt de controversiƫle afluistertechniek Deep Packet Inspection (DPI) om precies in de gaten te houden wat mobiele internetters doen. Met DPI wordt niet alleen het soort data, maar ook de inhoud van de pakketjes geanalyseerd. BoF legt op haar website uit hoe abonnees aangifte kunnen doen.

Lees ook:Telecom schendt communicatiegeheim mobiele internetters
Lees ook:Maker ov-chipkaart privacyschender XXL | Big Brother Award
Lees ook:T-Mobile: Skype via iPhone in Duitsland ‘verboten’, in Nederland geen probleem
Lees ook:Niet minder downloads door blokkade The Pirate Bay
Lees ook:Bits of Freedom benoemd tot Liberaal van het Jaar

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “KPN in de fout: tapt en luistert dataverkeer van abonnees af

  1. Pingback: Telecom schendt communicatiegeheim mobiele internetters | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>