Spectaculaire internet-bankroof bij ABNAmro en Rabobank

De politie heeft vandaag zes kopstukken van een criminele organisatie aangehouden, die via een gat in het internetsysteem voor de aan- en verkoop van opties 45 miljoen euro hadden verduisterd van de ABNAmro bank en de Rabobank.
Dat meldt Nieuwsuur vanavond. De banken en justitie hebben het grootste deel van het geld inmiddels teruggehaald.

De criminelen hebben misbruik gemaakt van het verschil in tijd tussen het plaatsen van de order en de daadwerkelijke afrekening van beleggingen. Voordat de banken konden afrekenen waren de opties al doorverkocht en was de opbrengst naar buitenlandse bankrekeningen doorgesluisd.

De banken hebben zelf een bedrag van 41 miljoen euro teruggehaald en justitie heeft voor een aantal miljoen beslag gelegd. Ongeveer 1 miljoen euro is nog spoorloos. De banken benadrukken dat het gat in het systeem is gedicht en dat klanten geen schade hebben ondervonden.

Lees ook:Webwinkels: 8 miljoen euro schade door storing Rabobank
Lees ook:Instagram krijgt er in 1 maand 20 miljoen gebruikers bij
Lees ook:GMail van Google haalt Microsofts Hotmail in
Lees ook:Marktplaats voor cadeaus van ex-geliefden
Lees ook:NRC biedt iPad 2 met korting aan bij abonnement

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>