Nederlandse hackers Anonymous weer vrij

De vier Nederlanders die dinsdag werden opgepakt omdat ze verdacht worden van het kraken van verschillende websites, zijn weer vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Volgens het OM hebben ze onder meer verklaringen afgelegd over hun betrokkenheid bij AntiSec NL, een aantal hackers die onderdeel is van de internationale hackersgroep Anonymous. Verder hebben ze verklaart over het hacken van sites en het openbaar maken van vertrouwelijke gegevens.

De arrestaties hoorden bij een internationale politieactie tegen hackers. De Nederlandse verdachten zijn een 35-jarige man uit Roosendaal, een man van 25 uit Rotterdam, een 18-jarige uit Breda en een 17-jarige uit Doetinchem. Volgens justitie zijn ze onder andere verantwoordelijk voor aanvallen op datingsite Pepper.nl van RTL en internettelefoon- en chatbedrijf Nimbuzz.
Justitie heeft aantal pc’s van de verdachten in beslag genomen.

Lees ook:Update: 17-jarige jongen aangehouden voor KPN-hack
Lees ook:Hackersgroep Anonymous antwoordt met megahack na actie van FBI om MegaUpload offline te halen
Lees ook:Proces tegen aanstichters Facebook-moord verdaagd
Lees ook:Twitter doelwit van hackers
Lees ook:Nederlandse pokeraars dupe van sluiting grote pokersites

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>