Update: Klanten KPN kunnen vandaag email weer gebruiken

Alle gebruikers van email  van KPN zijn vandaag na negen uur weer online. Dat heeft een woordvoerder zojuist op Radio I gezegd.

Ze krijgen allemaal een email met instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken. De klanten waarvan de gegevens op straat liggen, worden eerst door de provider gebeld.

KPN blokkeerde gisteren uit voorzorg twee miljoen emailadressen nadat duidelijk was geworden dat de servers waren gehackt.

539 adressen op straat

De provider kan nog niet met zekerheid zeggen dat de 539 adressen daadwerkelijk als gevolg van de hack op straat zijn komen te liggen. De woordvoerder erkende in het vraaggesprek op Radio 1 wel dat ‘er op de servers was rondgestruind’.

KPN heeft vannacht alles op alles gezet om er voor te zorgen dat klanten hun email weer kunnen gerbruiken.

Er wordt nog gekeken naar een schadeloosstelling.

Inmiddels zijn er Kamervragen over de hack gesteld de wil de SP een spoeddebat.

Update

In de loop van de ochtend is gebleken klanten van KPN pas in de loop van de dag weer online kunnen. De capaciteit van de provider is onvoldoende om alle emails te verwerken die nog ergens in het netwerk hangen.

Een tijdstip kon een woordvoerder niet noemen. ‘Een tegenslag’, zei ze tegen RTLZ. ‘Echt supervervelend voor onze klanten.’

 

Lees ook:Gelekte persoonsgegevens niet van KPN-hack
Lees ook:Opta onderzoekt hack KPN
Lees ook:KPN erkent fouten na hack
Lees ook:KPN keert ton schadevergoeding aan gedupteerden uit
Lees ook:Update: storing treft klanten UPC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>