Digitale kaart toont hack-aanvallen

Deutsche Telecom heeft een digitale kaart vrij gegeven waarop te zien is waar op de wereld cyberaanvallen worden uitgevoerd.

Door in te zoomen komen er specifieke gegevens over bepaalde aanvallen beschikbaar, inclusief een lijst met statistieken van de afgelopen maand. Dit berichten meerdere media, waaronder het Belgische HLN.

De kaart, die kan worden bekeken op de website Sicherheitstacho.eu, laat 97 sensoren zien die de Duitse provider over de hele wereldbol heeft geplaatst.

Honeypots als lokaas
Deze zoheten honeypots dienen als lokaas voor hack-aanvallen die automatisch worden uitgevoerd. Daarbij gaan bots op zoek naar gaten in de beveiliging van netwerken, websites, smartphones en andere systemen.

De site Sicherheitstacho laat zien waar er aanvallen plaatsvinden. Met dat overzicht verbetert Deutsche Telecom de eigen systemen en waarschuwt ook klanten, mocht dat nodig zijn. Ook autoriteiten en beveiligingsbedrijven krijgen de informatie.

De kaart wijst uit dat de meeste aanvallen worden gedaan vanuit uit Duitsland, Rusland en Taiwan. Doelwitten zijn vooral netwerken als SMB (Server Message Block), NetBIOS en SSH of websites met zwakheden.

Lees ook:Actie op Twitter: hashtag #TMobilewaarblijftmngeld
Lees ook:Na Buienradar nu ook Zomerradar
Lees ook:Draadloze SD-kaart voor draadloos uploaden van foto’s
Lees ook:Facebook pakt hackers Koobface-virus aan
Lees ook:Samsung Galaxy S III werkt in Zuid-Korea als 1e op dubbel 4G

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>