Gevangenis Samir A. doorlichten na vondst smartphone

De gevangenis De Schie moet worden doorgelicht. Dit vinden Tweede Kamerleden van onder meer de SP, VVD en CDA. De VVD gaat dit aanbrengen voor het vragenuur van morgen (dinsdag, red.).

Samir A. had er tegen alle regels in een smartphone in zijn cel waarmee hij toegang had tot internet. Dat is tegen de regels. Het toestel is inmiddels ingenomen.

Gevangenis onderzoeken
De Tweede Kamerleden willen nu dat het beveiligingsbeleid van de gevangenis direct wordt onderzocht, bericht de Telegraaf.

VVD’er Ard van der Steur spreekt er in de Wakkere Krant schande van dat Samir A. een smartphone in z’n cel heeft weten te smokkelen. ‘Bij het bezoekuur van mensen die voor terrorisme zijn veroordeeld moeten de strengste veiligheidseisen worden toegepast’, aldus het Tweede Kamerlid.

Lid Hofstandgroep
Samir A. zit een straf uit van negen jaar voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Hij was lid van de Hofstadgroep, een islamitische terreurorganisatie geleid door Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh.

Lees ook:YouTube-fimpje Giel Beelen: vertrek Leerdam zaak PvdA
Lees ook:Uitgevers willen illegale downloaders wel vervolgen
Lees ook:Geert Wilders’ vrijheid van meningsuiting
Lees ook:Frankrijk verbiedt haatzaaiende en opruiende websites
Lees ook:Verkiezingssite volgt Twitteren politici

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>