Veel animo voor online lessen om internetcrimineel te worden

Rond de 37 euro. Meer kost het niet om te leren hoe je online fraude met creditcards kunt plegen. Dan moet je wel al een wat gevorderde internetcrimineel zijn. Een inleidende les waarin beginners leren hun digitale sporen te wissen betalen 70 euro.

Dit berichten meerdere media vandaag, waaronder de Telegraaf die zich baseert op berichtgeving van het internationale beveiligingsbedrijf RSA waarover Trouw publiceert.

Steeds meer beginnende cybercriminelen volgen online lessen van ervaren fraudeurs, blijkt daaruit. De keuze voor de online cursus varieert van creditcardfraude en het oefenen van hacks tot het veiligstellen van de anonimiteit online.

Volgens RSA is het geen nieuw fenomeen dat slechtwillenden online kennis delen. Het bedrijf signaleert wel dat er een professionaliseringsslag aan de gang. Waar eerst in fora informatie gratis werd gedeeld, moet er nu worden betaald voor die kennis.

Lees ook:Digitaal golfen voor beginners
Lees ook:Hoe je nu al aandelen Facebook en Twitter kunt kopen
Lees ook:Upgrade Microsofts Surface en Pro (hands on video’s)
Lees ook:Samsung stunt met prijs Galaxy Tab
Lees ook:Checken Timeline Facebook en Twitter moeilijker te weerstaan dan drank en sigaretten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>