Amsterdam Internet Exchange krijgt Amerikaans filiaal

Er komt een filiaal van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) in de Verenigde Staten. Uitbreiding naar de VS is een zakelijk interessante move, maar stuitte van de week wel op verzet van de leden.

Dit bericht de NOS zojuist.

NSA heeft toegang tot informatie
Volgens deskundigen zou de Amerikaanse vestiging onder de Patriot Act komt te vallen. De NSA zou met die wet in de handen informatie kunnen verzamelen die via het Nederlandse internetknooppunt wordt verstuurd.

Om die reden verzette een deel van de aangelosten bedrijven zich tegen de plannen voor de Amerikaanse vestiging. De tegenstanders haalden bakzeil: 123 van de leden gaven uiteindelijk hun fiat.

Internetknooppunt
De AMS-IX is het Nederlands grootste internetknooppunt en een van de grootste ter wereld dat al het internetverkeer in ons land afhandelt.

Alle internetproviders zijn lid van de vereniging AMS-IX die in totaal uit meer dan 600 bedrijven en organisaties bestaat.

Beschermende structuur
De NOS meldt ook dat de directie op zoek gaat naar een structuur die de klanten en leden van de AMS-IX zo veel mogelijk beschermt, ‘meest specifiek tegen interceptie-activiteiten door de overheidsinstanties in de VS, aldus een verklaring van de AMS-IX.

Lees ook:BinckBank start Facebook voor beleggers | Shares
Lees ook:Update: Tweet veroorzaakt stormloop op Zweedse bank
Lees ook:Video-interview: Jeff Jarvis, auteur van ‘Wat Zou Google Doen?’
Lees ook:DataLeak: Miljoenen mailadressen en klantgegevens gestolen
Lees ook:Lightbeam voor Firefox laat zien wie je online volgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>