Primeur: VPRO maakt docu speciaal voor iPad | Touchdoc

De VPRO presenteert een documentaire die speciaal gemaakt is voor de iPad. Daarmee heeft de omroep een wereldprimeur.

De makers noemen het een TouchDoc, omdat de documentaire probeert te laten zien wat de samensmelting van televisie- en computerscherm kan opleveren.

De documentaire heet Money & Speed; Inside the Black Box en doet door middel van interviews en datavisualisaties van milliseconde tot milliseconde verslag van de snelste en diepste daling van de Amerikaanse beurzen ooit.

Money & Speed; Inside the Black Box wordt maandag 31 januari op televisie uitgezonden en is daarna gratis als app te downloaden. De mogelijkheden van de iPad-app geven de gebruiker de mogelijkheid zelf de financiƫle data uit de documentaire te verkennen en onderzoeken.

Makers van de TouchDoc zijn Marije Meerman van VPRO Tegenlicht en Joris Maltha en Daniel Gross van Catalogtree.

Eerder maakt de VPRO al een televisiedocumentaire over het gevaar van door whizzkids ontwikkelde computerprogramma’s die automatisch op de beurs handelen. De nieuwe documentaire laat precies zien hoe dat tot desastreuze gevolgen kan leiden. De film duurt 50 minuten.

Lees ook:Apple-fans zijn godsdienstfanaten van de nieuwe media
Lees ook:Doc WikiLeaks: War, Lies and Videotape bij Discovery Channel
Lees ook:Hoe trends ontstaan: docu Influencers
Lees ook:Rel over toegangscodes iPhone: mediamisser maakt Apple nerveus
Lees ook:Wetenschap kijken vanuit je luie stoel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>