T-Mobile: Skype via iPhone in Duitsland ‘verboten’, in Nederland geen probleem

Het zat er al even aan te komen, maar nu Skype eindelijk beschikbaar is voor iPhone lijken telecombedrijven enigzins onrustig te worden. Zo dreigt T-Mobile in Duitsland haar abonnees af te sluiten zodra men met Skype gaat bellen. Dit zou het netwerk belasten en in strijd zijn met de algemene voorwaarden, zo redeneert T-Mobile. Voor Nederlandse iPhone-bezitters lijkt er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht.

Hoewel T-Mobile in Nederland geen restricties oplegt aan haar abonnees, is het nog niet mogelijk te bellen via het telefoonnetwerk. Dit ligt niet aan T-Mobile, maar aan de applicatie zelf, zo stelt het telecombedrijf.

Skype reageert hier op de voornemens van de Duitse T-Mobile en roept politici in Europa op haar ‘oproep te beantwoorden’: “We hope that governments and legislators will heed this call coming from Skype, the wider Internet industry, and consumers, to ensure open access to the Internet, everywhere, on any device, on any network“.

Lees ook:Skype voor iPhone: vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:KPN in de fout: tapt en luistert dataverkeer van abonnees af
Lees ook:Skype toont advertenties | Geen ads tijdens het bellen
Lees ook:App Sunday: Verkoop je vrienden | Gratis mobiel bellen met Viber
Lees ook:Hyves start mobiel netwerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>