Installatie iPhone apps via browser maakt app store overbodig

De ontwikkelaars van het Infini Dev Team zijn erin geslaagd om apps vanuit de Safari-webbrower op de iPhone te installeren. Normaal kan dat niet. Dan moet je voor het downloaden van iPhone apps naar de app store van Apple.

De ontwikkelaars zijn nog niet klaar, maar het gelukt om enkele apps via de browser te installeren. Infini Dev Team is ook de beheerder van Icy, een app-shop die niet door Apple is goedgekeurd.
De ontwikkelaars zijn daarom van plan een groot aantal apps via Safari aan te bieden.


Voorwaarde om via de webbrowser de apps te kunnen installeren, is dat je iPhone ‘gejailbreakt’ is. Dat wil zeggen dat de beveiliging van Apple verwijderd is en ongeautoriseerde apps ge├»nstalleerd kunnen worden.

De ontwikkelaars zijn er trouwens ook in geslaagd het het iOS-besturingssysteem van de iPhone aan te passen. Zo wordt in de demonstratievideo hieronder een hack getoond waardoor er vijf in plaats van vier apps in de multitaskbalk passen.

Ik ben benieuwd hoe Apple zal reageren. Het downloaden van apps via de webbrowser maakt de app store in principe overbodig. Apple krijgt trouwens niet alleen concurrentie voor de app store, ook iTunes krijgt concurrentie.

Lees ook:Apps voor Firefox, Chrome en smartphones | Mozilla
Lees ook:Dag 1 Mac App Store: ruim miljoen downloads
Lees ook:Apps Store vanaf 7 juli open voor leveranciers
Lees ook:Apple App Store meldt zich op Twitter
Lees ook:Apple verkoopt meer apps dan muziek | Apps groei zet door

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Installatie iPhone apps via browser maakt app store overbodig

  1. Pingback: Spotify gaat concurreren met iTunes | 13 miljoen liedjes | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>