iPhone 4 en iPhone 3 GS komen er met iOS 6 bekaait af

Toen nog voor de officiele lancering uitlekte dat niet alle functionaliteiten op oude iPhones werkten, haalden wij op de redactie van het NieuweMediaBlog lachend de schouders op. Geen oude telefoons hier, alleen de Iphone 4 en de iPhone 4S. Maar dat was te vroeg gelachen, inmiddels is bekend geworden dat bijvoorbeeld de navigatie niet op de iPhone 4 werkt en al helemaal niet op z’n voorganger. Daarvoor is dan een andere navigatie-app nodig.

Ook het gebruik van Facetime via een 3G-verbrinding lukt niet met iOS6 op een iPhone 4. Dat kan alleen met toestellen die een A5 of A5X-processor hebben, de iPhone 4S, de iPad 2 en de nieuwe iPad.

De iPhone 3 GS komt er nog bekaaider af. Zo kan in iOS 6 geen fotostream gedeeld worden, kunnen artikelen niet offline worden bewaard en kan in de mailbox geen VIP-map worden gebruikt.

Verder kan Siri alleen worden gebruikt op de laatste iPad en de iPhone 4S. De microfoons in de oudere iPhones en iPads zouden volgens Apple niet voldoen.

Op de Apple-site staat inmiddels een lijst met de nieuwe functies van iOS 6.

Lees ook:Eerste iPad in prijs verlaagd | 100 euro van de prijs af
Lees ook:Apple lanceert in september snellere iPhone
Lees ook:Office Mobile App voor iPhone komt er aan (video)
Lees ook:B├Ęta iOS 6 verraadt grotere scherm iPhone 5
Lees ook:Wat te doen met je oude iPad (4)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>