iPhone en Nokia niet geschikt voor NL-Alert

Komende donderdag 8 november wordt NL-Alert geactiveerd, maar toch zijn vier van de tien telefoons niet geschikt voor het nieuwe landelijke alarmeringssysteem.

Het gaat onder meer om de iPhones en smarphones van een aantal andere populaire merken, waaronder Nokia, meldt de NOS.

Wanneer NL-Alert wel op de meeste mobiele telefoons is te ontvangen, is nog niet bekend. Dit meldt Nederlandveilig.nl, de overheidssite die informeert over noodsituaties. Nieuwe mobiele telefoons zijn volgens de site wel steeds vaker al standaard ingesteld voor NL-Alert.

NL-Alert is een nieuw, extra middel van de overheid om mensen in geval van nood te bereiken met een bericht via de mobiele telefoon. Bij een (dreigende) ramp of noodsituatie worden degenen in de directe omgeving via de mobiele telefoon geïnformeerd over de situatie.

In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat iemand op dat moment het beste kun doen. NL-Alert wordt aanvullend ingezet op bestaande crisiscommunicatiemiddelen, om zo meer mensen sneller en beter te kunnen waarschuwen.

NL-Alert hoeft niet te worden ingesteld, op de site is wel te zien of een smartphone voor de nieuwe dienst geschikt is.

Aanleiding voor NL-Alert is de gebrekkige informatievoorziening bij onder meer de brand bij Chemie-Pack vorig jaar in Moerdijk. Toen ging niet overal in de omgeving de sirene af, waardoor veel mensen niet wisten wat er aan de hand was.

Lees ook:Rampenalarmering NL Alert via smartphone start deze zomer
Lees ook:ADV: De draadloze telefoons van Gigaset
Lees ook:Eigen Facebook-telefoon in 2013 verwacht
Lees ook:Google met meer tools en social media over Japan
Lees ook:Facebook en HTC werken samen aan smartphone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>