Samsung Galaxy S III haalt iPhone rechts in

De Samsung Galaxy S III is was het afgelopen kwartaal wereldwijd de best verkopende smartphone. Het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant ging de laatste drie maanden 18 miljoen keer over de toonbank. Daarmee wordt de iPhone van Apple van de troon gestoten.

Het is voor de eerste keer in twee jaar dat werelds grootste bedrijf niet de ranglijst met meest verkochte smartphones aanvoert. In juli, augustus en september werd er ‘maar’ 16,2 miljoen keer een iPhone 4S aangeschaft.

Het feit dat de nieuwe iPhone 5 eind september op de markt kwam, is waarschijnlijk debet aan de dalende verkoopcijfers, Dit bericht het PieterBas-blog. Veel consumenten hebben gewacht om Apple’s toptoestel aan te schaffen.

Betere specs Galaxy S III
Samsung zal volgens Strategy Analytics daarom maar kort van de toppositie kunnen geniet. Als de iPhone 5 overal te koop is en voor het eerst een compleet kwartaal in de cijfers wordt meegenomen, zal Apple de eerste plaats overnemen, verwacht het onderzoeksbureau.

Blijkens een publicatie van het NieuweMediaBlog heeft datzelfde bureau becijferd dat na de lancering minder mensen een iPhone 5 zouden aanschaffen. Die daling van herhaalaankopen is voor het eerst sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007.

Ook wat betreft specs. kwam de Galaxy S III beter uit de bus dan de iPhone 4S, bleek eerder al.

Lees ook:Samsung verdubbelt winst dankzij Galaxy S III
Lees ook:Galaxy succesnummer van Samsung | S III komt later
Lees ook:Samsung: nieuwe Galaxy Tab en dunste smartphone ooit
Lees ook:Samsung Galaxy S III al 10 miljoen keer verkocht
Lees ook:Samsung Galaxy S III en iPhone zijn overal hetzelfde

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Samsung Galaxy S III haalt iPhone rechts in

  1. Elin Mooyens

    Het is inderdaad wel zo dat de Samsung de Iphone 4s van de troon gestoten heeft. Apple wist in Q3 al 6 miljoen iPhone 5-toestellen te verkopen en de verwachting is dat Apple zijn koppositie in het vierde kwartaal weer zal innemen.

      /   Reply  / 
  2. idebenone

    Misschien dat ze bij apple een keertje echt wakker worden en met verschillende formaten gaan komen een kleinere iphone de huidige maat en een grotere iphone.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>