iPhone 5 wordt op 5 oktober onthuld

Nadat inmiddels bekend is dat de iPhone 5 op 12 september in de Verenigde Staten wordt gelanceerd, is nu ook bekend dat het toestel in Europa op 5 oktober wordt onthuld.

Dit meldt OneMoreThing op basis van berichtgeving van de website iMore.

Vanaf 12 september kan de iPhone 5 in de VS worden besteld, de opvolger van de iPhone 4 S ligt daar vanaf 21 september in de winkel. Wanneer het toestel daadwerkelijk in de Europese winkels ligt is nog niet bekend.

Op 12 september zou ook de iPad mini in de VS worden gelanceerd. Het is onduidelijk wanneer het kleine zusje van de iPad te koop is.

In-cell touch layer technologie
De displays van de iPhone 5 hebben zogeheten in-cell touch layer technologie die in samenwerking met LG is ontwikkeld. Twee van de drie lagen van het touchcreen worden samengevoegd waardoor de aanraaksensoren in het beeldscherm kunnen worden geplaatst in plaats van er op.

Omdat het scherm daardoor dunner wordt, wordt het toestel niet dikker dan 7,6 millimeter, berichtte het TechnologieBlog al eerder.

Meer uitval tijdens productie
Behalve dit voordeel heeft de nieuwe in-cell touch layer technologie ook een nadeel. Tijdens de productie zou de uitval groter zijn waardoor er minder iPhones gemaakt kunnen worden dan de 25 die in de periode na de lancering zijn gepland.

Dit zouden er nu vijf miljoen stuks worden.

Geruchtenmachine
Nu de datum van 12 september dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een compleet gemonteerde iPhone 5.

Het toestel zou iets langer is dan de 4S. Ook zou de connector smaller worden en het scherm groter, zo’n 4 inch.

In pre order al te bestellen
Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

Lees ook:Datum lancering iPhone 5 bekend: 12 september (video)
Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps
Lees ook:1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)
Lees ook:Fimpje dummy iPhone 5 duikt online op (video)
Lees ook:Werkende iPhone 5 online gespot

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “iPhone 5 wordt op 5 oktober onthuld

 1. me

  “Nadat inmiddels bekend is dat de iPjone 5 op 12 september in de Verenigde Staten wordt gelanceerd, is nu ook bekend dat het toestel in Europa op 5 oktober wordt onthuld.”

  En de Iphone 5 dan?

    /   Reply  / 
 2. iphone 5

  Grapjas!

  Ben benieuwd naar de specs

    /   Reply  / 
 3. Steven

  Ook nog steeds erg benieuwd welke iPhone 5 het nu echt gaat worden!

  Je kan nu een iPhone 5 winnen bij de phoneshop als je raad welke iPhone 5 het gaat worden. Het zijn maar liefst 21 verschillende iPhone5 plaatjes en een leuk initiatief om als 1 van de eerste een gratis iPhone 5 in je handen te krijgen!

  http://www.phoneshop.nl/iphone-5/

  Ben ook wel benieuwd waarom het zo lang geduurd heeft voordat de iPhone5 kwam, zullen ze echt een nieuwe trend neerzetten als toen met de eerste iphone? Ben benieuwd!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>