Werkende iPhone 5 online gespot

Met net minder dan twee weken te gaan naar 12 september, de datum waarop naar verwachting de iPhone 5 wordt gelanceerd, duiken er foto’s (zie onderaan) online op van een werkende toestel.

Jimmy Lin deelde de foto’s op Weibo, de Chinese variant van FaceBook en Twitter, foto’s. Het voormalig Chinees tieneridool laat daarop het toestel duidelijk van alle kanten aan de camera zien.

Daarbij vallen kleine connector en audio-jack aan de onderkant op. Lin toont ook dat er op het scherm van de nieuwe iPhone 5 rijen apps passen. Bij de voorgangers zijn dat er nog vier.

Dunner door in-cell technologie
Eerder publiceerde het NieuweMediaBlog een video van een werkende iPhone 5. De  iPhone in de video voldoet aan alles geruchten die al eerder online verschenen, zo is duidelijk te zien dat het toestel dunner is. Dat wordt mogelijk door het gebruik van in-cell touch layer technologie en waarvoor Apple inmiddels het patent heeft.

Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

Groter scherm
Uit de video blijkt ook dat de iPhone 5 iets langer is dan de 4S, de connector en dat het scherm groter is, zo’n 4 inch.

Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Sharp zou een van de leveranciers van de schermen zijn. Schermenbouwer, LG Display, heeft naar buiten gebracht te zijn begonnen met de massaproductie van een nieuw type flat screen dat naar alle waarschijnlijkheid voor de nieuwe iPhone is.

Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

iPad mini
Naar verwachting wordt de nieuwe iPhone op 12 september gepresenteerd. Nu die datum dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een compleet gemonteerde iPhone 5.

Volgende maand zou dan ook de iPad mini worden gelanceerd, maar blijkens berichtgeving van de doorgaans goed ingevoerde John Gruber zou Apple zich daarmee in de vingers snijden. Door een launch op dezelfde datum zou de aandacht te veel naar de iPhone gaan, dat zou van invloed kunnen zijn op de verkoopcijfers van het kleinere zusje van de iPad.

iPod Touch
De iPad mini gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:Fimpje dummy iPhone 5 duikt online op (video)
Lees ook:Bèta iOS 6 verraadt grotere scherm iPhone 5
Lees ook:Apple wacht rechtzaak vanwege kloon iPhone 5
Lees ook:iPhone 5 ondersteunt supersnelle 4G-internet
Lees ook:Economische groei VS door iPhone 5

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Werkende iPhone 5 online gespot

 1. Darryul

  faaaaaaake.

    /   Reply  / 
 2. iPad Mini

  Ik zag op http://ipad-mini.nl dat er ook al foto’s uitgelekt zijn.

  Het model ziet er nice uit. Ik vind de normale iPads soms wel ‘lomp’ groot en ik denk dat de mini een goede tussen oplossing wordt, tussen de iphone en normale ipads.

  Als het goed is komt ie in oktober uit, ga hem onder de kerstboom vragen :D

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>