iPhone 5 nu al uitverkocht

De iPhone 5 die afgelopen week door Apple werd gelanceerd, is nu al uitverkocht.

Een uur nadat vrijdag in negen landen de nieuwe iPhone in de voorverkoop ging, waren alle toestellen vergeven. Bij de iPhone 4 en 4S was dat 20 en 22 uur.

In onder meer de Verenigde Staten en Duitsland is de levertijd van de iPhone 5 nu twee weken.

We staan helemaal versteld van de reactie van klanten’, aldus een woordvoerster van Apple, bericht de iPhoneClub.

Lagere productiecapaciteit
Het is onduidelijk waarom Apple zo snel door de voorraad heen was. Het kan zijn omdat Sharp, een van de schermenleveranciers van de iPhone 5, de toegezegde leveringsdatum van de touch screens niet gehaald. Daardoor zouden er in plaats van de geplande 25 miljoen toestellen maar 5 miljoen stuks van de lopende band zouden rollen.

De aanzienlijk lagere productiecapaciteit zou worden veroorzaakt door het gebruik van zogeheten in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd. De iPhone 5 wordt daardoor niet meer dan 7,6 millimeter dik. De LG Optimus zou al zo’n scherm hebben.

Door het gebruik van de technologie stijgt het uitvalspercentage waardoor maar de helft van de displays voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple en kan worden gebruikt.

Groter scherm
Het nieuwe vlaggenschip van Apple is iets langer dan de iPhone 4S. Ook is het scherm groter, zo’n 4 inch waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee zo’n 20 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al. Daardoor weegt het toestel ‘maar’ 112 gram.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Ondersteuning 4G
Het NieuweMediaBlog berichtte al eerder dat de nieuwe Iphone 4G-internet op basis van LTE-netwerken ondersteunt. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt. 4G is niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken. Die frequentie wordt niet door de iPhone 5 ondersteund. De iPhone werkt ook met 2,4GHz en 5GHz WiFi op 802.11n.

Vanaf 28 september te koop
Vanaf 21 september is het nieuwe toestel in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop. Nederland volgt 28 september.

 

Lees ook:1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)
Lees ook:Veel Nederlanders hebben nu al iPhone (video)
Lees ook:iPhone 5 nu al 2x meer verkocht dan iPhone 4S
Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps
Lees ook:Datum lancering iPhone 5 bekend: 12 september (video)

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “iPhone 5 nu al uitverkocht

 1. gokcen

  in VS is het zo goedkoop natuurlijk gaat het verkocht worden. Dat betekent niet de success. Pffff!….

    /   Reply  / 
 2. Vakantie 2013

  Met deze snelheid van verkopen is het nog maar de vraag of de iPhone 5 vanaf 29 september leverbaar wordt..

    /   Reply  / 
 3. Dave

  Wie wil nou niet mooie Iphone hoesjes voor de laagste prijs? Gratis verzending!
  Kijk dan op http://www.ihoesjesonline.nl

  Niet goed? Geld terug garantie!

    /   Reply  / 
 4. Pingback: iPhone 5 nu al 2x meer verkocht dan iPhone 4S | NieuweMedia

 5. Zakelijk iphone 5

  Aan het begin van deze dag waren de iphone 5 toestellen al niet meer aan te slepen. Het is schandalig dat dit elke keer weer gebeurd bij het uitbrengen van een nieuw Apple toestel.

    /   Reply  / 
 6. Liesbeth

  @Zakelijk iphone 5, Het is inderdaad ontoelaatbaar. Laat ze eerst de voorraad maar even goed op peil brengen voor ze dit nieuwe product op de markt gooien.

    /   Reply  / 
 7. Bellen

  @Liesbeth, Het is wel erg lastig om een voorraad voor de hele wereld aan te leggen. Het is daarom ook begrijpelijk dat het toestel nu al niet meer voorradig is bij de huidige verkooppunten. Wel neem ik aan dat het toestel snel weer aangevuld zal worden bij de verkooppunten van Apple.

    /   Reply  / 
 8. Bregje

  Nu is de iPhone inderdaad nergens meer te verkrijgen. Aan de ene kant zou je denken, schandalig van Apple, maar schaarste maakt iets nog gewilder.. dus ook slim. Wel heb ik gezien dat Typhone ze nog wel op voorraad heeft (zonder lange levertijd). Althans ze geven er volgende week 1 weg, dus daar ga ik wel van uit! Zie hier: http://www.typhone.nl/iphone-5

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>