Veel Nederlanders hebben nu al iPhone (video)

De iPhone 5 is officieel pas vanaf vrijdag 28 september in Nederland te koop, maar nu al hebben ettelijke honderden Nederlanders het nieuwe vlaggenschip van Apple kunnen kopen.

Ze deden dat niet in ons eigen land, maar over de grens bij onze Oosterburen.

Sommigen koopwilligen hadden het er voor over om daarvoor uren in de rij te staan, berichtte PowNews vanavond (zie filmpje: laatste item).

In uur uitverkocht
Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat De iPhone 5 in een uur was uitverkocht. Bij de iPhone 4 en 4S was dat 20 en 22 uur.

In onder meer de Verenigde Staten en Duitsland is de levertijd van de iPhone 5 nu twee weken.

Lagere productiecapaciteit
Het is onduidelijk waarom Apple zo snel door de voorraad heen was. Het kan zijn omdat Sharp, een van de schermenleveranciers van de iPhone 5, de toegezegde leveringsdatum van de touch screens niet heeft gehaald. Daardoor zouden er in plaats van de geplande 25 miljoen toestellen maar 5 miljoen stuks van de lopende band rollen.

De aanzienlijk lagere productiecapaciteit zou worden veroorzaakt door het gebruik van zogeheten in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd. De iPhone 5 wordt daardoor niet meer dan 7,6 millimeter dik. De LG Optimus zou al zo’n scherm hebben.

Door het gebruik van de technologie stijgt het uitvalspercentage waardoor maar de helft van de displays voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple en kan worden gebruikt.

Groter scherm
Het nieuwe vlaggenschip van Apple is iets langer dan de iPhone 4S. Ook is het scherm groter, zo’n 4 inch waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee zo’n 20 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al. Daardoor weegt het toestel ‘maar’ 112 gram.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Ondersteuning 4G
De nieuwe Iphone ondersteunt 4G-internet op basis van LTE-netwerken. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt. 4G is niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken. Die frequentie wordt niet door de iPhone 5 ondersteund. De iPhone werkt ook met 2,4GHz en 5GHz WiFi op 802.11n.

Vanaf 28 september te koop
Vanaf 21 september is het nieuwe toestel in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop. In Nederland ging de iPhone vandaag in de voorverkoop. Het liep storm meldt T-Mobile vandaag. Rond het middaguur waren er al 10.000 exemplaren verkocht, bericht NU.nl. Het toestel is vanaf 28 september te koop.
Bekijk de video in andere formaten.

Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps
Lees ook:1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)
Lees ook:iPhone 5 nu al uitverkocht
Lees ook:4G pas volgend jaar met iPhone 5 te gebruiken
Lees ook:Datum lancering iPhone 5 bekend: 12 september (video)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Veel Nederlanders hebben nu al iPhone (video)

  1. iphone 5 zakelijk

    De uitslag was echt belachelijk. Hier hebben beide partijen helemaal niks aan.

      /   Reply  / 
  2. Iphone sim only populair

    Duidelijk is ook dat men steeds meer de voorkeur geeft aan een simonly abonnement als het om een iPhone gaat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>