Koopt allen een Blackberry deze zomer | En een laptop

Blackberryproductent Research In Motion (RIM) heeft een slecht kwartaal achter de rug. De afgelopen drie maanden verkocht RIM 13,2 miljoen Blackberry’s, terwijl de prognoses ietwat hoger lagen. Het aandeel RIM staat op het laagste punt sinds vijf jaar.

Het bedrijf heeft zeer veel last van de populariteit van de iPhone en de nieuwste Android-toestellen. En de misere houdt nog wel even aan voor RIM, vooral ook omdat de nieuwe modellen van de Blackberry Torch en de Blackberry Storm pas in augustus worden verwacht.
En het is zeer de vraag of deze toestellen de concurrentiestrijd aan kunnen. Of gaat de Playbook RIM redden?

Er komt een reorganisatie aan en er zijn externe engineers en designers binnengehaald die de Blackberry weer smoel moeten geven. Maar het duur even voordat we daar iets van terugzien.

Het is dikke crisis bij RIM. Wacht RIM hetzelfde lot als Nokia? Ik hoop het niet. Je moet er niet denken dat we straks compleet afhankelijk zijn van Apple (iPhone) en Google (Android).

Koopt daarom allen een Blackberry! Desnoods als tweede, derde, vierde of als reserve-toestel. Het zijn lekkere toestelletjes, ze zijn niet duur en hebben nog echte toetsten.

Stop de GooApple dictatuur, koop allen een Blackberry deze zomer.

Lees ook:Blackberry populairste smartphone in Nederland
Lees ook:Haalt de Blackberry 2020? Apple en Android verdringen RIM
Lees ook:iPhone troeft Nokia Lumia af (video)
Lees ook:Blackberry 10 draait op 2 nieuwe apparaten (video)
Lees ook:Nokia: Connecting People, maar consument wil Nokia niet

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Koopt allen een Blackberry deze zomer | En een laptop

 1. kipp

  echt niet :P

    /   Reply  / 
 2. niels

  Mooi niet.
  Deze zogenoemde ondergang van RIM is het resultaat van een slechte marketing en een slecht systeem bij elkaar optellen. Jammer dat dit aftands en nutteloos artikel in mijn nieuwslijst moest verschijnen.
  Ik hoop dat blackberry snel ten onder gaat, zijn we daar ook weer vanaf.

  Getypt vanaf mijn heerlijke android toestel

    /   Reply  / 
 3. Cor

  Ik heb een iPhone en hoef dus nooit meer naar een andere telefoon te zoeken. Heerlijk is dat! Blackberry is net als Nokia een overjarig toestel voor oude heren in grijze pakken

    /   Reply  / 
 4. jesse

  Ik ben het volledig eens met niels. RIM kan de ontwikkelingen niet bijhouden en heeft simpelweg mindere toestellen dan iPhones en Android toestellen. Eveneens getypt vanaf een heerlijk Android toestel.

    /   Reply  / 
 5. Gert Meijboom Auteur

  @niels @cor @jesse Respect! Maar jullie weten niet waar het over gaat. Blackberry is onder pubers zoals jullie een hit. Als alternatief voor GooApple. Natuurlijk zijn er ook grijze pakken met een Blackberry, maar er zijn ook domme jongens met een iPhone. SoWhat!?
  Koopt allen deze zomer een Blackberry!
  [ En een laptop. Want die waren nog nooit zo goedkoop - met dank aan iedereen die een tablet heeft gekocht. ]

    /   Reply  / 
 6. WvanWaas

  Euh….. Nee heb een Android en ben daar zeer tevreden over de BB is de dinosaurus onder de smartphones ik doe niet aan stilstand ik wil vooruitgang

    /   Reply  / 
 7. jesse

  @gert ik ben benieuwd naar je argumenten om een BB te kopen. Ik wil simpelweg de telefoon waarmee het meest mogelijk is. Als consument boeit mij die monopolie niet. Als RIM simpelweg met iets nieuws komt ben ik over.

    /   Reply  / 
 8. Cor

  Haha, @Gert, ik ben geen puber, maar bijna 60. Daarom ga ik voor gemak. Ik zat eens in een vergadering iets op internet te zoeken: tap tap tap… Pakt iemand z’n BB en zegt: “dat moet ik ook kunnen”. Maar hij wist niet hoe… Zegt genoeg toch? ;)

    /   Reply  / 
  1. Hahaha

   Iemand van 60 die nog op z’n blog zit is geen puber dat klopt, die is een reuzenbaby hahahahaha

     /   Reply  / 
 9. Gert Meijboom Auteur

  @Jesse @Cor Ik heb een iPhone en haal alles eruit wat erin zit. Maar ik heb een zwak voor Nokia, ik gebruik nog steeds m’n ‘koelkast’ Nokia Communicator, en Blackberry.
  Ik ben journalist, schrijver, blogger: ik wil ‘tikken’, ‘typen’ ha-ha. En daarvoor zijn Blackberry, en Nokia Communicator, meer geschikt dan de iPhone. Ze hebben toetsen :-) Maar de iPhone voelt ook lekker hoor. Maar ik moet er niet aan denken dat er geen alternatief is voor de iPhone.
  Koopt daarom allen een Blackberry deze zomer :-) Ook oude mannen als Cor :-)

    /   Reply  / 
 10. Cor

  @Gert Als je journalist bent, dan begrijp ik je betoog. Dat is een heel ander gebruik dan de meeste consumenten. Ik vind gewoon dat ieder moet dan wat hem of haar goed dunkt. Er is keuze genoeg en het is daarom te hopen dat er voldoende concurrentie blijft voor de iPhone.

  @Hahaha Ik dacht niet dat op dit blog gevraagd werd om anderen belachelijk te maken en het is al helemaal triest dat je je naam niet durft te noemen. Het is te hopen voor je dat je net zo oud mag worden en dan nog net zo bij de pinken bent als ik, hahaha ;)

    /   Reply  / 
 11. Hypnotosov

  Er is helemaal geen Goople-polie, onder de paraplu van Android bevinden zich diverse fabrikanten met een hele diversiteit aan stijlen en types (al is de “slate” momenteel veruit het populairst). Het is ook niet zo dat het fysieke toetsenbord verdwijnt met de BlackBerry, bijna alle Android fabrikanten bieden ook modellen met een fysiek toetsenbord aan.

    /   Reply  / 
 12. Pingback: Generatie Tekst: texting in plaats van telefoneren | NieuweMedia

 13. Pingback: Apple verlengt preview iTunes van 30 naar 90 seconden | NieuweMedia

 14. Pingback: Blackberry populairste smartphone in Nederland | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>