De leukste 1 april grappen online | #Twello & Chromercise

Hier komen ze dan, de leukste 1 april grappen online. Wordt de komende uren nog wel een paar keer bijgewerkt . Maar je kunt zelf ook aanvullen via de reactie-link.

#Twello wereldberoemd door Twitter
Het Gelderse dorp Twello zou plotseling wereldberoemd te zijn door Twitter. Dat komt omdat twitteraars elkaar begroeten met de term Twello, een samentrekking van Twitter en Hello.

Zo kan het volgens een bericht van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) gebeuren, dat Twello genoemd wordt door twitterende grootheden als Barack Obama of Pamela Anderson. Zelfs fervente Twitteraars zag je even twijfelen: #twello!?

YouTube ondersteboven
YouTube plaatste de webpagina volledig op zijn kop. Hierdoor konden gebruikers YouTube dit jaar bekijken alsof het 1911 is. Ook kon filter aangeklikt worden waardoor bestaande video’s worden uitgerust met de typische beeldkwaliteit en geluidseffecten van honderd jaar geleden.

Tweet-me-niet register
De Stichting Tweet me Niet opende vandaag een Tweet-me-niet register, vergelijkbaar met het bel-me-niet register. Het nieuwe register zegt een halt toe te roepen aan tweets waarin commerciële organisaties vragen om producten of diensten aan te prijzen.

Verplichte #hashtag registratie
Vandaag presenteerde de International Foundation For Hashtag Registration (IFFHR) de verplichte #hashtag-registratie. Twitteraars moeten via de website van de IFFHR gebruikte hashtags registreren. Het gebruik van een #hashtag zonder toestemming zal volgens IFFHR bestraft worden.
Met de hashtag #1april wordt je op Twitter trouwens helemaal bijgepraat over alle online en offline grappen.

Vingeroefeningen met Google Chrome
Volgens Google halen gebruikers niet de optimale snelheid uit de browser Chrome omdat hun vingers niet in optimale conditie zijn. Dus de hoogste tijd voor vingeroefeningen. Chrome heeft een speciale video en website gelanceerd waarmee gebruikers vingeroefeningen kunnen doen om meer uit hun browser te halen.

Gmail Motion
Google maakte vandaag een nieuwe manier van het besturen van Gmail bekend. Door middel van gebaren kun je een e-mail opgestellen en versturen. Wanneer je klikt op ‘probeer Gmail Motion’ krijg je de boodschap dat het om een 1 aprilgrap gaat.

Openbare database Webwereld
De website Webwereld maakt vandaag bekend open internet te ondersteunen en roept alle bezoekers op zich in een openbare database te registeren met naam, pasfoto en vingerafdruk. Webwereld zegt de database te willen koppelen aan de zwaar bekritiseerde ov-chipkaart.

Lees ook:GMail van Google haalt Microsofts Hotmail in
Lees ook:Bel-me-niet-register waarschuwt voor fout zakenvriendje
Lees ook:McDonalds in fout op Twitter (audio)
Lees ook:Analyse van de Twitter-gebruiker
Lees ook:Google lanceert Chromebook, maar wie wil er nog een laptop?

1 Reacties // Reageer

One thought on “De leukste 1 april grappen online | #Twello & Chromercise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>