Marktplaats voor beeldverslagen van ooggetuigen

Ferri Somogyi (ja die van GTST) lanceert Snypher, een marktplaats voor mensen die getuige zijn van belangwekkende gebeurtenissen. Vrijwel iedereen heeft een mobiele telefoon of digitaal fototoestel met een beeldkwaliteit die geschikt is voor uitzenden en printen.

Beeldverslagen van ooggetuigen vormen volgens Snypher een zegen voor de media en de burger zelf.  Snypher levert beelden vanuit het perspectief van het `erbij zijn’, een aanvulling voor de beroepsjournalistiek.

De amateurvideo’s van de tsunami in Zuidoost-Azië waren een waardevolle toevoeging aan het nieuws dat professionele journalisten brachten. En bij de bomaanslagen in Londen waren de beelden die de metropassagiers met hun mobiele telefoon hadden gemaakt zelfs de enige.
Een recent voorbeeld van snypherjournalistiek deed zich voor bij de crash van het Turkish Airlinestoestel bij Schiphol. CNN haalde nieuws over de crash van de Twitter website, waarop ooggetuigen van de crash verslag deden.

De maker kan met een mobiele telefoon direct het geschoten materiaal met vraagprijs uploaden naar Snypher. De ‘Snyphe shots’ zullen direct met watermerk op het profiel van de Snypher geplaatst worden. Klanten kunnen de foto’s en/of video’s daarna kopen.

Lees ook:Telefoon uit de automaat
Lees ook:1 miljoen online aankopen per tablet of smartphone
Lees ook:Twitterverbod voor Britt Dekker
Lees ook:Mail en sms via mobiel steeds populairder: Nederland blijft achter op gemiddelde
Lees ook:Mobieltjes en internet maken mensen speelser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>