Serious Request heeft Crowd Control Room (audio)

Carice van Houten heeft zojuist de deuren van het Glazen Huis in Enschede gesloten. Daarmee start officieel de goede doelen-actie Serious Request van 3FM die dit jaar jaar geld ophaalt voor baby’s in ontwikkelingslanden.

Er worden 10.000-den mensen in Enschede verwacht. Om die grote publieke toeloop in goede banen te leiden, gaan de hulpdiensten tijdens Serious Request de allernieuwste hulpmiddelen inzetten, berichtte het TechnologieBlog eerder al.

Zo wordt onder meer Twitcident gebruikt dat berichtgeving via Twitter filtert en analyseert of Blue Mark ingezet waarmee hulpdiensten direct inzicht hebben in de omvang en de beweging van mensenmassa’s.

Het controleren van al die gadgets gebeurt vanuit de zogeheten Crowd Control Room. Hoe dat in zijn werkt gaat blijkt uit een reportage van de NOS.

Lees ook:Primeur: via Twitter aan Serious Request doneren
Lees ook:Uitzendingen Serious Request voor het eerst live in HD
Lees ook:Volg Serious Request via live stream, webcam of TV
Lees ook:Libië blokkeert domeinnaam om schending sharia
Lees ook:Microsoft Office voor iOS en Android pas in 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>