Afscheidsbrief Tim Ribberink geen hoax

De afscheidsbrief van de Tim Ribberink is geen hoax. Dat zegt woordvoerder Marinus van den Berg van de familie in een reactie op de tweedelige radiorapportage van Bert Molenaar ‘Het zwijgen van Tilligte’.

De VARA-journalist onderzoekt daarin het overlijden van Tim die vorig jaar november zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest.

Dit blijkt uit een brief die hij heeft achtergelaten en die de ouders in een rouwadvertentie in de krant plaatsen.

Woordvoerder Van den Berg is de rouwbegeleider die vorig jaar een getikte brief mocht lezen die Tim heeft achtergelaten en die zijn ouders op 5 november in De Twentsche Courant Tubantia plaatsen.

In de advertentie staat een foto van Tim en een tekst waaruit blijkt dat hij zelfmoord pleegde nadat hij een leven lang is gepest. Op internet en via social media wordt direct veel over de schokkende overlijdensadvertentie gesproken.

Molenaar volgde vanaf de eerste dag de zaak en zocht contact met de familie, bekenden en andere betrokkenen. Hij kan geen serieuze voorbeelden van het pesten vinden, blijkt uit zijn onderzoek. Ook wordt daaruit duidelijk dat er geen brief was. Woordvoerder Van den Berg laat inĀ RTL Boulevard weten dat Tim een bericht op zijn iPhone heeft achtergelaten.

Volgens hem is er geen enkele twijfel over hetgeen Tim duidelijk wilde maken. ‘Jonge mensen schrijven geen brieven, ze leven met hun telefoon. Het gaat om de inhoud en over de inhoud bestaat geen enkele twijfel. Voor de beleving van de ouders maakte de woorden in de rouwadvertentie de dood van hun enige zoon niet minder zinloos’, aldus Van den Berg.

Lees ook:Discussie op Twitter na zelfmoord Tim Ribberink
Lees ook:Britse website CyberMentors pakt digitaal pesten rigoureus aan
Lees ook:Zelfmoord na internet-chat: een korte cursus
Lees ook:De impact van Twitter: zelfmoord voorkomen?
Lees ook:Camp voor gebruikers WordPress en open source

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>