Lance Armstrong zoekt media op bij start 100ste Tour de France, nuanceert achteraf: ‘pers verdraait mijn woorden’

Lance Armstrong is niet welkom vandaag, bij de start van de honderdste Tour de France. Dat weerhoudt hem er niet van van zich horen.

De ‘zevenvoudig’ Tourwinnaar heeft een interview gegeven aan de Le Monde waarin hij onder meer stelt dat hij zonder doping nooit al eerste over de meet in Parijs zou zijn gegaan.

Armstrong blijft recordhouder
Armstrong zei ook tegen Le Monde dat hij zich na zeven overwiningen als recordhouder beschouwde, ook al zijn zijn titels hem hij na de dopingaffaire ontnomen.

Maar de Tour heeft toch plaatsgevonden tussen 1999 en 2005?’, vraagt Armstrong zich af in het sportmagazine van het Belgsiche Knack af. β€˜Er is dus een winnaar. Wie is hij? Niemand is opgestaan om mijn truien op te eisen.’

Het interview is des te opmerkelijker omdat dezelfde krant waar hij nu mee heeft gesproken de dopingaffaire aan het licht heeft gebracht. Armstrong reageerde daar toen op met de opmerking dat hij werd achtervolgd door ‘desperate journalisten’.

Opmerking al genuanceerd
In een tweet heeft Armstrong inmiddels laten weten dat zijn woorden verdraaid zijn toen hij opmerkte dat zonder doping de tour niet kan worden gewonnen.

Volgens Knack doelde hij daarmee op de periode 1999-2005. Ik was daarover duidelijk tegenover Stephane Mandard (journalist, red.), aldus Armstrong. Of de Tour anno 2013 zonder doping kan worden gewonnen? ‘Ik weet het niet. Ik hoop wel dat het kan.’

Lees ook:Steve Jobs hekelt Microsoft Zune
Lees ook:Shame to everybody who send Amy Winehouse on tour
Lees ook:Bram Moszkowicz wil dansje met Desi Bouterse niet op tv
Lees ook:Lachen met… Biz Stone, mede-oprichter van Twitter
Lees ook:LinkedIn voor dummies: tien tips om netwerksites optimaal te benutten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>