NS houdt reiziger (en thuisfront) op de hoogte met Reisplanner Xtra

Handig nieuws voor treinreizigers. De Nederlandse Spoorwegen lanceerden woensdag een applicatie voor mobiele telefoons, waarmee reizigers actuele reisinformatie kunnen opzoeken. Ook kan de reis ‘bewaakt’ worden en brengt de Reisplanner Xtra de reiziger en/of het thuisfront op de hoogte van vertragingen. Deze laatste service kost 40 eurocent per reis, de applicatie zelf (hier downloaden) is gratis.

Volgens NS is Reisplanner Xtra ‘nog geen officiĆ«le dienst’: “Als blijkt dat u net zo enthousiast bent als wij gaan we Reisplanner Xtra verder ontwikkelen. Medio 2009 wordt bepaald of en hoe Reisplanner Xtra geĆÆntroduceerd wordt.” Hier meer informatie over de applicatie en wie NS wil helpen door feedback te geven kan hier terecht.

Reisplanner Xtra is voorlopig nog niet beschikbaar voor de iPhone. Daarop is – tegen de zin van NS, waarom bieden ze die jongen geen baan aan? – de applicatie Trein van de Delftse student Dennis Stevense nog altijd populair. NS-klanten zonder internet op hun mobiele telefoon kunnen via de SMS Reisplanner per sms reisadvies inwinnen. Ook dit kost 40 eurocent per advies.

Bekijk hieronder een test van Reisplanner Xtra (via):


Lees ook:PayPal lanceert mobiele shopgids-applicatie
Lees ook:Reisplanner Nederlandse Spoorchaos (NS) ook ingesneeuwd
Lees ook:Nokia komt met smart snowboard
Lees ook:Telecom schendt communicatiegeheim mobiele internetters
Lees ook:Skype voor iPhone: vanaf vandaag verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>