Mail en sms via mobiel steeds populairder: Nederland blijft achter op gemiddelde

Wereldwijd worden bijna driekwart van alle elektronische berichten verstuurd via de mobiele telefoon, zo heeft TNS Nipo onderzocht. Een jaar geleden was dit nog geen zestig procent: een stijging van vijftien procent dus. Opvallend is dat de ‘gevestigde markten’ als West-Europa en Amerika achterblijven bij opkomende economie├źn als Rusland, China en India.

In Nederland wordt bijna veertig procent van de elektronische berichten via het mobieltje verstuurd, dit zijn overigens vooral sms’jes.

Voor het verzenden van mail is de computer nog steeds het populairst. Toch lijkt ook dit snel te veranderen, stelt TNS: “In Japan worden bijvoorbeeld al veertig op de honderd e-mails via de mobiele telefoon verzonden, en 69 procent van de Amerikanen die via de mobiele telefoon e-mailen, gebruikt deze functie dagelijks. Wereldwijd is dat 43 procent. Gezien de opkomst van de smartphone is de kans groot dat e-mailen via de mobiele telefoon in de toekomst alleen nog maar populairder wordt.

Lees ook:60% internetters dagelijks online, mobiele netwerken booming
Lees ook:E-books Simone van der Vlugt zonder kopieerbeperking
Lees ook:Hoe Nederlanders de mobiele telefoon gebruiken [Infografiek]
Lees ook:Online shopping: de stand van zaken wereldwijd (Infografiek)
Lees ook:ADV: Smartphone vervangt horloge, wekker, fototoestel, boekenkast en nog veel meer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mail en sms via mobiel steeds populairder: Nederland blijft achter op gemiddelde

  1. zomaar een Rotterdammer

    Logisch dat Nederland achterblijft, de prijzen zijn hier ook niet van de lucht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>