Mobiel internet in het buitenland: shoppen voor je vakantie

Wie in het buitenland gebruik wil maken van mobiel internet, doet er goed aan de tarieven van de verschillende telecomproviders te vergelijken.

Waarschuwing vooraf: het is een jungle. Elke provider heeft zijn eigen criteria, bundels, spelregels, snelheid, enzovoorts. En, let op, ook de tarieven voor mobiel internet via je smartphone of via je laptop (kunnen) verschillen.

Maar er is hoop. T-Mobile, altijd kampioen onduidelijkheid, gaat met verschillende internetpassen voor het buitenland, het zogeheten Travel & Surf, het gebruik van mobiel internet in het buitenland makkelijker maken. En tegen lagere tarieven. De passen zijn beschikbaar voor alle T-Mobile abonnementen en prepaid op de telefoon en de laptop. Eindelijk een keer iets positiefs te melden over T-Mobile.


Voor een dagpas van 5 MB binnen de EU betaal je vanaf 1 juli 1,95 euro. Een weekpas met onbeperkt internet kost 14,95 euro en voor diezelfde prijs koop je een weekpas van 10 MB in landen als Canada, Marokko of Suriname.
Bestaande klanten van T-Mobile moeten zich voor Travel & Surf aanmelden bij de klantenservice. Het blijven ambtenaren. Voor nieuwe klanten werkt Travel & Surf direct.

Eerder al verlaagde KPN de kosten voor mobiel internet in het buitenland. Maar de kostenstructuur is volkomen ondoorzichtig. Voor Vodafone, dat eind vorig jaar de tarieven verlaagde voor mobiel internetten in zestien Europese landen, geldt het zelfde.

Ook Bellen.com van Ben Woldring heeft er maar moeilijk mee. Die hanteert twee vergelijkingen voor mobiel internet. Een voor de smartphone en een voor laptops. Zouden ze bij Bellen.com al weten van het bestaan van de iPad? Goede tip van Bellen.com: Aldi Talk voor je mobiel!
.
Eurocommissaris Neelie Kroes gaat vanaf 1 juli 2012 een maximumprijs van 90 eurocent per MB instellen. Een jaar later wordt het maximum 70 cent en per 1 juli 2014 50 cent. Dat wordt knijpen voor de telecomproviders.

Lees ook:Mobiel bellen in Europa vanaf morgen goedkoper
Lees ook:EU legt kosten mobiel bellen en internet aan banden
Lees ook:Elke soldaat gratis smartphone, gratis abonnement
Lees ook:Mobiel bellen scoort beter dan netwerkkwaliteit
Lees ook:Mobiel internet fors duurder | Meer regels van kabinet Rutte

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mobiel internet in het buitenland: shoppen voor je vakantie

  1. Pingback: Mobiel internet in het buitenland: shoppen voor je vakantie

  2. Pingback: Liefde en passie in tijden van smartphones en tablets | NieuweMedia

  3. Pingback: Mobiel bellen in Europa vanaf morgen goedkoper | NieuweMedia

  4. Pingback: KPN en Hi maken mobiel internet en smartphones duurder | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>