KPN en Hi maken mobiel internet en smartphones duurder

KPN en Hi maken mobiel internet duurder, zo blijkt uit de presentatie van de nieuwe abonnementen. Ook moeten klanten gaan bijbetalen voor smartphones, omdat deze volgens de telecomprovider steeds duurder worden.
De nieuwe abonnementen, alle prijzen en abonnementen vind je hieronder, gaan 5 september in.

KPN en Hi bieden drie verschillende abonnementen. Een voor consumenten die alleen willen bellen en sms’en. De andere twee bieden ook mobiel internet waarbij de duurste meer data en een hogere snelheid biedt.

Sms’en, bellen en internetten gaat voortaan uit een bundel. Zo zijn er abonnementen met mobiel internet vanaf 30 euro. Daarvoor krijg je honderd sms’jes of honderd belminuten én honderd MB aan mobiel internet.

In de praktijk kun je bijvoorbeeld dertig minuten bellen, zeventig sms’jes kunnen versturen en honderd MB aan data mogen gebruiken. De mobiele data staan altijd los van het sms- en belverkeer.
Je kunt ook kiezen voor abonnementen waarin meer mobiele data of juist meer sms- en belverkeer zitten. Mobiel internet in de bundel wordt in ieder geval duurder. Maar volgens de dames en heren van KPN betekent dit niet dat klanten bij de juiste keuze altijd meer moeten betalen voor hun abonnement. Ja, zo lusten we er nog wel een.

Buiten de bundel moet je tien cent per MB betalen. Bij een abonnement zonder mobiel internet is dat 1,50 euro per MB. Bellen en sms’en buiten de bundel kost 35 cent per minuut of per sms.

Naast de abonnementen zonder en met mobiel internet is er nog een andere bundel met sneller mobiel internet en meer data. Waar het basisabonnement met internet een snelheid biedt van maximaal 2 Mbps, biedt het hogere abonnement je 7,2 Mbps. Daarbij krijg je bovendien meer data.

De meeste datalimieten liggen nu rond de 1GB. Daarvoor moet je bij de KPN een abonnement van 57,50 euro voor kopen. Dan heb je 450 belminuten of sms’jes en 1GB aan mobiele data. Bovendien kun je extra losse bundels van 250 MB inkopen voor 5 euro.

De prijzen bij KPN en Hi liggen ongeveer gelijk, maar bij Hi kun je het aantal sms’jes gratis verdubbelen. Bovendien krijg je meestal meer MB’s aan mobiel internet.

De KPN zal geen mobiele diensten extra gaan belasten of blokkeren, waar eerder sprake van was.

Telecomproviders als KPN hebben veel last van mobiel internet. De druk op het netwerk neemt toe, terwijl mobiel internet relatief weinig oplevert in vergelijking met sms- en belverkeer. Dus zoeken de providers naar manieren om hun inkomsten op peil te houden.

Lees ook:Onbeperkt bellen, sms’en en mobiele data voor vast bedrag
Lees ook:Vodafone verlaagt kosten mobiel internet in Europa
Lees ook:Mobiel internet in Nederland duurder dan in buitenland
Lees ook:Mobiel internet ook bij T-Mobile duurder
Lees ook:Extra heffing voor mobiele internetdiensten van de baan

1 Reacties // Reageer

One thought on “KPN en Hi maken mobiel internet en smartphones duurder

  1. Pingback: KPN en Hi maken mobiel internet en smartphones duurder | NieuweMedia | Mobielbellenbuitenland.com

  2. Pingback: Vodafone verhoogt tarieven, verlaagt datalimieten mobiel | NieuweMedia

  3. Pingback: Mobiel internet in Nederland duurder dan in buitenland | NieuweMedia

  4. Janneke

    Inmiddels hebben vele telefoonproviders hun telefoonabonnementen duurder gemaakt. Alle internetabonnementen hebben een datalimiet gekregen. Het is er niet beter op geworden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>