Meer vaste telefoonaansluitingen door groei internetbellen

Je zou het niet verwachten in een tijd waarin alles om mobiele telefonie gaat, maar het aantal vaste telefoonaansluitingen is in het eerste kwartaal van dit jaar met 31.000 gegroeid.

Hierdoor kwam het aantal vaste aansluitingen op 6,03 miljoen uit. Dit is het meeste sinds 2006. Dit bericht NU.nl op basis van onderzoek van Telecompaper.

De toename komt voor een belangrijk deel doordat het internetbellen met 2,7 procent groeide tot 4,45 miljoen aansluitingen die via internet bellen.

Het aantal vaste telefoonaansluitingen zal dit jaar volgens Telecompaper met 0,9 procent groeien. Die toename komt vooral voor rekening van de zogeheten triple-play-pakketten, een combinatie van bellen, internet en televisie.

KPN, Vodafone en Telfort bieden die pakketten al aan. De verwachting is dat ook Tele2 en T-Mobile dit voorbeeld zullen volgen.

Lees ook:Mobiele abonnementen met breedband meer dan verdubbeld
Lees ook:Ruim 12 procent meer Chinezen op internet
Lees ook:300 miljoen smartphones verkocht | Markt lang niet verzadigd
Lees ook:Hoe Nederlanders de mobiele telefoon gebruiken [Infografiek]
Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>