WikiLeaks publiceert grootste lek van militaire geheimen ooit

WikiLeaks heeft gezorgd voor het omvangrijkste lek van militaire geheimen ooit. De site publiceerde bijna 400.000 verslagen over de oorlog in Irak, tussen 1 januari 2004 tot 31 december 2009. De verslagen zijn opgesteld door militairen van het Amerikaanse leger.

De verslagen spreken van 109.032 oorlogsslachtoffers in Irak, waarvan 66.081 burgers. Dat komt neer op een gemiddelde van 31 burgerslachtoffers per dag. Volgens WikiLeaks is de oorlog in Irak hiemee vijf keer zo dodelijk als de strijd in Afghanistan.

De documenten geven verder details over de Iraanse invloed in Irak en militaire schermutselingen tussen Amerika en Iran, moorden door het omstreden bewakingsbedrijf Blackwater, dat heet inmiddels Xe Services, en misbruik van gevangenen door Iraakse agenten en militairen.
In de verslagen van incidenten zijn namen, plaatsen en enkele andere zaken weggestreept.

Je kunt het zelf allemaal nalezen op WikiLeaks. En steun de mensen van WikiLeaks; ze worden door de Amerikaanse overheid als gevaarlijke criminelen behandeld.

Lees ook:WikiLeaks steunt militaire klokkenluider
Lees ook:Grote klopjacht op WikiLeaks
Lees ook:CyberWar tussen WikiLeaks en Amerikaanse overheid
Lees ook:YouTube beter nieuwsprogramma dan de NOS
Lees ook:Amerikaanse leger blokkeert websites voor noodhulp Japan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>