Europa kiest Firefox, Nederland Explorer | Nieuwe browseroorlog

De internetbrowser Firefox van Mozilla heeft in Europa Internet Explorer, de browser van Microsoft, ingehaald. Dat meldt Statcounter, een bureau dat gespecialiseerd is in internetverkeer. Nederland blijft vooralsnog trouw aan Internet Explorer.

Het Europese marktaandeel van Firefox bedroeg in december 38,1 procent, terwijl dat van Internet Explorer zakte tot 37,5 procent. De browser Chrome van Google zag het marktaandeel fors stijgen, van 5,1 procent tot 14,6 procent.

Het gebruik van Internet Explorer in Nederland is juist drie keer hoger dan dat van Firefox. Explorer heeft een marktaandeel van ruim 60 procent, terwijl Firefox niet verder komt dan ruim 19 procent. Chrome heeft in Nederland een marktaandeel van ruim 12 procent

Internet Explorer was jarenlang de absolute marktleider, met name omdat het standaard in Windows zit ingebouwd en dus met de meeste pc’s wordt meegeleverd. Firefox moeten gebruikers apart installeren.

Windows-gebruikers in de Europa kunnen sinds maart vorig jaar kiezen met welke browser zij standaard op het internet willen surfen. De keuzemogelijkheid kwam er na een schikking tussen Microsoft en de Europese Commissie.

Lees ook:Firefox op 20% marktaandeel
Lees ook:De browseroorlog | Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Firebird
Lees ook:Google Chrome – niet voor watjes
Lees ook:Internet Explorer 9 nu te downloaden
Lees ook:IE is veiliger dan Firefox, geloof ik…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>