Kentekenveiling live op internet en tv

De Chinese overheid hield wel eens eerder veilingen van kentekens, maar woensdag is in de hoofdtad Beijing de eerste veiling die live op internet en tv wordt uitgezonden. De ruim 210.000 deelnemers aan de loterij hopen een van de 17.600 beschikbare nummerborden te bemachtigen.

Met de live-uitzending wil de Chinese overheid geruchten over corruptie de kop indrukken. Kentekens zijn door de nieuwe regels in Beijing een schaars goed. Hierdoor zijn mensen bereid er grof voor te betalen, boven of onder de tafel.
Dit jaar krijgen nog maar 240.000 mensen een kenteken, een derde van het aantal dat vorig jaar beschikbaar was.

Het aantal auto’s in Beijing is explosief gestegen. In 1978 telde Beijing 78.000 auto’s, in 1985 waren dat er 200.000. In 1997 overschreed de Chinese hoofdstad de grens van een miljoen auto’s. Nu zijn het er bijna 5 miljoen.

Lees ook:China hackt internationale petitie-site | Ai Weiwei moet vrij
Lees ook:Ruim 12 procent meer Chinezen op internet
Lees ook:Boontje komt om zijn loontje
Lees ook:Foxconn toont zelf hoe iPhone en iPad worden gemaakt (video)
Lees ook:De twintig beste China apps voor iPhone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>