Zes procent Nederlanders gedupeerd door internetfraude

Zes procent van de Nederlandse internetgebruikers zegt vorig jaar gedupeerd te zijn door misbruik van persoonlijke gegevens of fraude bij een betaling.

Dat blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor de statistiek Eurostat, die vandaag zijn gepubliceerd. Nederland scoort hiermee erg hoog binnen Europa.

Van alle internetgebruikers in de Europese Unie is drie procent financieel gedupeerd door misbruik van gegevens of fraude bij een betaling en heeft gemiddeld vier procent last van misbruik van persoonlijke informatie en privacyschendingen.

Nederlanders blijken van alle Europeanen hun computers het meest te hebben beveiligd (96 procent) met speciale software zoals anti-virus, anti-spam of een firewall. Het Europese gemiddelde ligt op 84 procent.

Lees ook:Websites en adverteerders overtreden massaal cookie-wet
Lees ook:Facebook-apps sluizen privé-info door naar adverteerders
Lees ook:Ruim 2 miljard mensen online, 90 procent wereld is mobiel
Lees ook:Windows 7 nu populairder dan Windows XP
Lees ook:Nederlanders meest actief op LinkedIn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zes procent Nederlanders gedupeerd door internetfraude

  1. Snel Geld Verdienen

    Zo zie je maar weer dat het grootste gat in de beveiliging de mens zelf is. Als mensen denken dat een virus scanner genoeg is om je te beschermen maar vervolgens overal maar op ja blijven klikken dan is het vragen om problemen.. toch vraag ik me af of deze cijfers wel kloppen want ik ben zelf werkzaam op internet en spreek bijna nooit mensen die gedupeerd zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>