Maker ov-chipkaart privacyschender XXL | Big Brother Award

Trans Link Systems, de maker van de ov-chipkaart, is vanavond de winnaar geworden van twee Big Brother Awards. Volgens Bits of Freedom, initatiefnemer van de award, is Trans Link Systems verantwoordelijk voor het doorzetten van de ov-chipkaart terwijl de kaart onherstelbaar stuk is.
Het bedrijf kreeg ook de publieksprijs. Zowel de jury als het publiek vinden Trans Link Systems de grootste privacyschender van Nederland.

De Nederlandse hacker en XS4ALL-oprichter Rop Gonggrijp krijgt de Winston Award, een aanmoedigingsprijs voor zijn opkomen voor digitale burgerrechten. Gronggrijp hangt vervolging in de VS boven het hoofd wegens meewerken aan de verspreiding van informatie via Wikileaks.

Het onderzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie naar de inzet van de zogeheten Deep Packet Inspection-techniek is gekozen tot het meest privacyschendende voorstel van vorig jaar. Volgens Bits of Freedom is deze technologie een permanente internettap op al het verkeer van alle Nederlandse internetters. Je bent dus gewaarschuwd!

Ivo Opstelten wint de Big Brother Award voor zijn voorstel als minister van Veiligheid en Justitie om automatisch gescande autokentekens vier weken te bewaren.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tenslotte is winnaar in de categorie overheid, vanwege de huisbezoeken-brigades.

Lees ook:Iedereen kan OV-chipkaart hacken en gratis reizen
Lees ook:OV-chipkaart voor studenten gekraakt
Lees ook:Nomineer nu voor Big Brother Awards | Privacyschenders 2010
Lees ook:OV-chipkaartlezer vliegt de winkel uit
Lees ook:KPN in de fout: tapt en luistert dataverkeer van abonnees af

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Maker ov-chipkaart privacyschender XXL | Big Brother Award

  1. Pingback: De leukste 1 april grappen online | #Twello & Chromercise | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>